התזונה בה משתמשים עבור החסימה המטבולית הינה תזונה קטוגנית עם צום לילה, וצומות אחרים ארוכים יותר לפי הצורך והיכולת.
תזונה קטוגנית מבוססת על מיעוט בפחמימה יומית עד כ 30 גר' ובכך נאלץ כל הגוף לעבור לניצול גופי קטו-שהם תוצרי פרוק של שומנים כמקור אנרגיה במקום סוכר. הגידול יכול לעיתים להשתמש גם בגופי קטו אולם ביעילות מוגבלת. על מנת לייצר גופי קטו זקוק הגוף לשומן בריא בתזונה אולם, גם השומן צריך להיות בכמות לא מוגזמת כדי  למנוע מהגידול לנצל אותו.

 

ישנה מחלוקת לגבי -האם התזונה צריכה להיות מן החי או מן הצומח-הדעות בנושא מגוונות. אנחנו נוקטים בתזונה צמחונית עקב שיטות רבות ששללו את השומן והחלבון מן החי בחולי סרטן-כגון שיטת בודוויג-budwig, שיטת ד"ר קלי וד"ר גונזלס -לטיפול באינזימים, שיטת גרסון. אמנם השיטה הקטוגנית הצמחונית מורכבת יותר שכן מקורות החלבון הצמחי עשירים גם בפחממות, אולם ישנן דרכים להפחית את רמת הסוכר במקורות אלו בשיטות השרייה וטרום הנבטה.
הצום מאד יעיל לחיזוק האפקט הקטוגני -ולכן נשתמש גם בצום לילה באורכים שונים וגם בצומות מיצי ירקות או מים לתקופות שונות בהתאם למצב המטבולי של החולה.